Page: << | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | >> of 100 pages.
view / signWille

Hej. tack för en bra hemsida som det Àr mycket trevligt att följa. Jag Àger 2 x AQ151C med Weber 45r och lite smÄtt o gott. Funderar pÄ att konvertera till insprutning.. Noll erfarenhet. NÄgra tios till mig frÄn dig? =)
Ha en fin sommar!

May 13 2017 (9327) e
    kommentar admin:
Tack!
Vill man gÄ k-jetronicvÀgen sÄ finns vÀldigt mycket info pÄ sidorna, denna Àr enkel och tÄl en hel del utvÀrtes fukt. HÄller pÄ att göra just detta med en AQ151A, vi fÄr se om den kan ge tillrÀckligt med brÀnsle, eller om man mÄste ge sig pÄ systemtrycket. Detta ger en motor som alltid startar och gÄr oavsett hur kallt/varmt det Àr.

Annars har jag funderat pÄ microsquirt och ett standard insprutinsug, som det verkar finnas hur mÄnga som helst att fÄ tag pÄ.

DÄ mÄste man fundera lite om man skall köra med O2sond eller inte, verkar besvÀrligt att montera denna i limpan, har inte kollat de andra alternativen, om man enbart kan köra open-loop utan sond, dvs bara mapsensor och gasspjÀllslÀge.

MÄste alltid ha riktiga filter och vattenavskiljare dÄ vatten inuti brÀnslesystemet dödar komponenterna i en insprutning rÀtt snabbt.

//Ockelbosidona


Jeremias

Oj mycket o tĂ€nka pĂ„ ja.. Börjar med att prova ny propeller tror jag! 😁 Tack för snabbt svar 👍

May 11 2017 (9326) e


Jeremias

Hej! Har en nyligen renoverad b20 med 100drev och tycker motorn varvar upp alldeles för lĂ€tt och funderar pĂ„ att byta till 270 drev för att fĂ„ lite mer fart i grejerna! Nu till min fundering, Vad behöver jag byta för att ett 270 drev ska passa dĂ€r mitt 100 drev sitter i nulĂ€get? 🤔 Mvh Jeremias

May 11 2017 (9325) e
    kommentar admin:
Om du kan fÄ tag pÄ en propeller med högre stigning till 100drevet sÄ gör det istÀllet för att byta drev. Ett 270drev med sköld Àr tyngre och har större undervattenskropp.

Men ska du byta sÄ behöver du strut, sköld och drev. Ett nytt hÄl behövs i akterspegeln sÄ en monteringsmall Àr det enklaste, men det Àr ocksÄ viktigt att drevet kommer pÄ rÀtt nivÄ mot bottnen, men dÄ kanske motorn inte fÄr plats under dÀck istÀllet. Mycket att tÀnka pÄ.

//Ockelbosidorna


Flipper 88

Tack för grymt informativ hemsida. Jag Àr helt ny pÄ detta och har en vP aq171c med 290drev och har fÄtt hur mycket hjÀlp av denna hemsida. jag har haft en del problem sen jag köpte den förra Äret och i stort sett allt har fÄtt sin förklaring av din hemsida.
Tackar sÄ mycket.

May 6 2017 (9324) e
    kommentar admin:
Tack, fanns inte nÄgra sidor nÀr vi köpte bÄt, finns heller inte mÄnga sidor idag som liknar dessa.
//Ockelbosidorna


Roger

Hej & tack för en bra sida!
Har en kanske dumfrÄga ang packboxen i struten. HÄller pÄ plocka ihop en AQ130/280PT som legat i delar. Ser pÄ dina bilder att den bakre packboxen (mot drevet) pÄ renoveringssidan sitter "framför" segersÀkringen men pÄ bilderna pÄ strutbytet sitter den "bakom", alltsÄ nÀrmast drevet. SÄ tycker jag det ser ut som det ska vara pÄ sprÀngskisserna ocksÄ, men har lÀst pÄ flertal forum att det ska sitta segersÀkring bakom packboxen mot drevet till. SÄ kÀnns lite oklart & hoppas du kan bring klarhet i det =)

May 3 2017 (9323) e
    kommentar admin:
Bra frÄga, vi plockade ut alla saker som dom satt i struten, förmodligen som volvo penta satt dit dom.
//Ockelbosidorna


Christian

Tack, det löstesig med en beggad styrhjÀlm. Och det Àr som du skriver en metal bussning i hjÀlmen som gÄr att byta.
//Christian

May 1 2017 (9322) e
    kommentar admin:
Bra att det ordnat sig.


Christian

Hej,

Har ett VP 280sp drev som jag demonterade förra Äret och hade inne för ompackning av över och underhus samt bytte bÀlgar.

Nu upptÀckte jag att drevet glappar kring insexskruven i styrhjÀlmen?

Det verkar som insexskruven bottnar? Ska det vara nÄgon bricka eller shims i mellan?

Med vÀnlig hÀlsning

Christian


April 3 2017 (9321) e
    kommentar admin:
LÀnge sedan vi plockade itu drevet, men jag tror att det sitter en bussning i styrhjÀlmen som kan börja glappa.

//Ockelbosidorna


Johan

Anledningen till att kamdrevet rostar Àr nog att sjövattenpumpens tÀtningar lÀcker. Om man byter dessa samt byter kamrem lite dÄ och dÄ sÄ Àr det nog inga problem

March 31 2017 (9320) e


Tommy Palm

Hej
Jag har bytt ut min gamla AQ130C och AQ250 till en AQ171C och AQ290 drev. Jag har dessutom satt in eftermarknadsmotorstyrsystem model Nira i3+. Jag borrade pulshjul i ett mindre svÀnghjul och satte dit catchtank för brÀnslet. Motorn startade och gick perfekt direkt med bra respos men Àr inte sjösatt Àn. Jag har hört att kamremmarna gÄr sönder mycket lÀtt pÄ AQ171 och undrar om du vet varför. Skall man se till att mappa en extra lÄg tomgÄng vid vÀxlingstillfÀllet? Jag kan dra en extra input för det till en port pÄ Nirat.

March 28 2017 (9319) e
    kommentar admin:
Riktigt intressant!

16V motorn gÄr verkligen sönder om kamremmen slirar, detta tror jag hÀnder av 2 anledningar:

1. INTE MÅNGA byter kamremmen nĂ€r den skall.
2. Rost pÄ nedre kamdrevet sliter onormalt mycket pÄ remmen som dÄ gÄr av.

Byte av glykol verkar inte heller ske vart 3:e Är och mÄnga motorers vÀrmevÀxlare korroderar friskt (var fullt med kristaller pÄ en bÄt jag var och tittade pÄ, förmodligen aldrig bytt).

VÀxlingsvarvet skall vara runt 800rpm, dÄ smÀller inte drevet (sÄ mycket) nÀr vÀxlingskonorna kopplar ihop och allt hÄller fint.

Du fÄr gÀrna skicka bilder (med bra upplösning) som vi kan publicera.

//Ockelbosidorna


Dag Ericson

Jag skall byta frÄn aq115/100B till aq140/280 och byter stÄr förnÀrvarande pÄ förvaring sÄ jag gör research om hur mycket jag mÄste plasta, kapa och borra.
Mvh Dag Ericson

February 6 2017 (9318) e
    kommentar admin:
Gratulerar, det blir en stor skillnad, om du dessutom byter till en B23 sÄ blir det Àn större skillnad.

Finns monteringsmallar för 280-drev att köpa, verkar vara en bra början att tejpa upp pÄ akterspegeln nÀr 100skölden Àr borttagen. Antar att 280skölden förmodligen Àr större Àn 100skölden. TÀta hÄlen och upptaget med plast sÄ akterspegeln inte ruttnar och sika mellan sköld och akterspegel om denna inte Àr helt jÀmn och gummitÀtningarna inte tÀtar. Surt att fÄ vattenintrÀngning.

//Ockelbosidorna