Page: << | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | >> of 100 pages.
view / signMickeF

Nu blev det tÀtt överallt. Var som du sade. Man skulle presssa vattenpumpen mot toppen.

Har ett tips. Packningarna till kopparrören pĂ„ kylvattnet behövde bytas. Hade inga hemma. Är gammal elektriker sĂ„ jag tog gummipackningen till en 28mm förskruvning, och delade den pĂ„ mitten. Passade perfekt över kopparröret. Dessa Ă€r dessutom oljebestĂ€ndiga. Packningarna passar Ă€ven till expansionskĂ€rlets rör ---> vvx,samt vattenpumpen -->vvx.

April 24 2005 (87) e


Tomas P

Är en nybliven Ă€gare till en T17 i De Luxe som bara vĂ€ntar pĂ„ att fĂ„ lĂ€gga i den.JĂ€ttebra med ett forum som den hĂ€r sidan.HĂ€r finns mycket att hĂ€mta.

April 23 2005 (85) e


MickeF

Idag kl 11:20 vred jag nervöst om startnyckeln.... den brummade igÄng som om den inte gjort annat.. vilken lycka!!!..förbyttes i dysterhet nÀr jag insÄg att jag glömt byta en tÀtning pÄ vattenpumpen mot toppen... det lÀker nÀr motorn Àr kall nÀr metallen utvidgar sig sÄ tÀtar det.. fÀr riva ner vattenpumpen under helgen..

April 21 2005 (84) e
    kommentar admin:
Vad roligt ! Det Àr alltid kul nÀr man ser resultatet av sitt jobb.

Du vet vÀl att man ska pressa upp vattenpumpen innan man skruvarfast den ? DÄ kommer nÀmligen packningen mot toppen att pressas ihop. Det kan vara bra att smörja packningen med vaselin sÄ den bli lÀtt att jobba med. Om du tittar pÄ skruv hÄlen pÄ pumpen sÄ Àr dom ovala för att man skall kunna pressa upp den.


MickeF

NUU Àr den renoverade motorn i bÄten.. kopplade ihop allt igÄr och vred om nycklen... den gick runt!!!.... nu ska jag bara föra till brÀnsle idag sÄ ska vi se om den gÄr i gÄng fint..:-)

April 21 2005 (83) e


Thomas

Kolla in denna sida,de verkar som Fredrik har dragit igÄng en ny sida
http://bilmek.mine.nu/batmek
Thomas

April 19 2005 (81) e
    kommentar admin:
Roligt att sidan Àr igÄng. Ska bli spÀnnande att se vad som hÀnder.


Mikael
Homepage

Hej trevlig sida du har, lycka till med din fina bÄt.

/Micke

April 18 2005 (80) e


Stefan Svanberg
Homepage

Tack för din sida, den Àr mkt ambitiös och en supersida för oss som undrar lite mer ingÄende om hur saker och ting fungerar nÀr man mekar rent praktiskt hemma i garaget.
Mvh Stefan

April 15 2005 (78) e


MickeF

Har fixat sig.. var ju ett standardlager vekstadsservice hade dem liggande 69:-...

Jag Àr fÀrdig nu med min motor, med strut pÄmonterad och allt. Nu ska jag bara rengöra motorrummet samt klÀ om vÀggarna i detsamma med nya ljuddÀmpningsmattor.

En sak jag upptÀckte idag var att axeln till oljekylaren/oljefiltret fick följa med frÄn AQ140:an. De pÄ b23:an var ju för kort om man skulel kunna sÀtta pÄ oljekylaren, men Àven det fixade sig. Drevet ska ocksÄ mÄlas om. har kollat genom det och det sÄg bra ut. inget glapp nÄgonstans och inget vatten inuti.

Vill bara tacka Àb en gÄng för all den hjÀlp jag fÄtt frÄn din hemsida.

Har ju aldrig överhuvudtaget sysslat med motorer innan, men nu har jag fÄtt ihop en till slut, det var inte sÄ svÄrt. Man kanske inte ska ropa hej fÀrrÀn startförsöket Àr gjort, men tror inte det ska vara nÄgra större bekymmer. En del kanske tycker att man Àr dum som gör allt jobbet sjÀlv, men det har ju en annan sida. Om motorn skulle klabba ute pÄ sjön sÄ vet man iallafall vad det kan tÀnlas vara för fel, eftersom man har haft den i bestÄndsdelar. Ha det/Micke

April 11 2005 (73) e


MickeF

HallĂ„ Ă€nnu en gĂ„ng. Behöver ett vevaxel lager till min nya motor. Var köpte du ditt? Vet att det Ă€r ett standardlager med beteckningen 6202 (15x35x11). Är det nĂ„got volvo ligger pĂ„ i lager?

April 10 2005 (72) e
    kommentar admin:
Oj det var lÀnge sedan jag köpte det. Tror att jag köpte det pÄ Watski i Bromma. Kostade under hundringen. Men jag anvÀnde det aldrig sÄ det ligger hemma oanvÀnt. Du kanske vill köpa det ?


PF
Homepage

Nu har jag en nygÀstbok som Àr lite bÀttre Àn den förra ! Den som vill se den gamla kan klicka pÄ blÄa knappen upp till höger i detta meddelande

April 9 2005 (71) e